18.07.2018

Sarıyer'in yatılı ilk hafızlık kursu açılıyor!

Sarıyer Müftülüğü ve Türk Diyanet Vakfı Sarıyer Şubesince Sarıyer'de Yatılı Kız Hafızlık ve Kuran Kursu açılıyor.

Yaptığı başarılı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren Sarıyer Müftülüğü, TDV Sarıyer Şubesi Desteği ile İstinye Mahallesi Mezarlıküstü Sok. No:18 adresinde "Yatılı Kız Hafızlık Kur'an Kursu" açtı. Açılan kursta Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak olarak "Örgün eğitim programı ile Hafızlık programı" uygulanmakta olup, yoğun talep olması nedeniyle sınırlı sayıda öğrenci kontenjanı bulunmakta. İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu yaptığı açıklamada; "Yatılı Kuran ve Hafızlık Kursumuz 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde 24 Eylül 2018 tarihi itibariyle faaliyete başlayacaktıry. Hafızlık eğitimi (düşünen) almak isteyen 4. sınıfı bitirmiş öğrenci velilerinin detaylı bilgi almak için Müftülüğümüze müracaat edebilirler" dedi.

Hafızlık Öğrenci Tercihlerinde Aranan Şartlar;

1) 4. Sınıfı bitirmiş olmak

2) İmam Hatip Orta Okuluna Kayıt Yaptırmış olmak.

3) Kız Olmak.