18.04.2018

Ramazan'a Hazırlık Cami ve Kadın

Sarıyer İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, İstanbul İl Müftülüğü tarafından planlanmış olan “Ramazan’a Hazırlık, Cami ve Kadın” projesinin etkinliklerini Nisan ayında dört program ile gerçekleştiriyor.

Söz konusu çalışmanın amacı Ramazan ayına manen hazırlık çerçevesinde kadınların cami ile ilişkisini kuvvetlendirmek, cami fıkhı, cami ve türbe ziyaret adabı konusunda yerleşmiş yanlış bilgi ve inanışların düzeltilmesine katkı sağlamak, camilerin gündelik hayatta daha fonksiyonel hale gelmesinde bilinç oluşturmaktır.

Projenin içeriğindeki ilk iki çalışma seminerlerdir. 03.04.2018 tarihli ilk semineri “İslam Geleneğinde Cami ve Kadın” başlığı ile İlçe Vaizi Ayşe DUMANLI KESKİN, 10.04.2018 tarihli ve “Cami Fıkhı, Cami ve Türbe Ziyaretleri Adabı”   başlıklı ikinci semineri de İlçe Vaizi Esra AKTAŞ vermiştir.

Projenin 17.04.2018 tarihli üçüncü çalışması ilk iki seminerde verilen bilgilerin uygulanması şeklinde İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Emine MEYDAN’ın organize ettiği ve 180 katılımcının iştirak ettiği Yuşa Tepesi ziyaretidir.

Kur’an-ı Kerim ziyafeti ise projenin son çalışması olup 24.04.2018 tarihinde Kartal İlçe Müftülüğü Rahmanlar Kur’an Kursu Öğreticisi Sevda YARTAŞI PEHLİVAN’ın Okuyucu olarak katılımıyla yapılacaktır.