30.03.2018

Sarıyer'den Afrin'e 8 Tır Dolusu Un

Sarıyer Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sarıyer Şubesi, Suriye ve Afrin’e başlattığı yardım kampanyasında toplanan 8 Tır dolusu Un'u Cuma Namazı sonrası törenle uğurladı. çok sayıda vatandaş ve din görevlisinin katıldığı program din görevlisi Hüseyin ÇALIŞKAN’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda Sarıyer Müftüsü Oğuzhan KADIOĞLU kampanya süreci ile ilgili bilgiler vererek konuışmasında şunları ifade etti.

“Değerli kardeşlerim Bugün bir iyiliğin, bir hayırın, bir güzelliğin etrafında Sarıyer’liler olarak toplanmış bulunmaktayız. Allahu Teala bir ayeti kerimede şöyle buyurmaktadır “İyilik yüzünüzü Kuzeye Güneye çevirmeniz değildir. İyilik; Allah'a imandır,ahirete imandır, namazdır, zekattır, sabırdır, iyilik mal ile yardımdır iyilik Ahde vefa”dır dedi. Bizler bugün burada hayırsever kardeşlerimizin yapmış olduğu hayırları uğurlama merasimi için birlikteyiz . Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı ve Müminler olarak Suriye'deki mazlumların 6 yıldan bu tarafa hep yanındayız. Bu kardeşlerimize bu kadar yardım elini uzatan başka bir millette yoktur, bu coğrafyadaki kardeşlerimiz bize uzak değillerdir. 80-90 sene önce bu topraklara pasaportsuz gidiliyordu. Mekke ve Medine'ye dedelerimiz Hacca giderken pasaport kullanmadan gittikleri bir coğrafyadır. Bu kampanyayı iki hafta önce başlattık bu kampanya başlarken önce Kilyos harekete geçti arkasından Reşitpaşa ve etrafındaki mahalleler harekete geçti. Ama özellikle  Sarıyerli hayırsever kardeşlerimizin bir un çuvalı da bir parça ekmek de sofrada Benim olsun düşüncesiyle üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmişlerdir.  “Yükümüz insanlıktır – kardeşliktir. Bu vesileyle hayırsever hanımefendilere ve beyefendilere çok teşekkür ederim” dedi.

Program din görevlisi İlhan İNAN hocanın duasıyla sona erdi.