30.12.2019

"GENÇLER İÇİN DEĞER" PROJESİ

Müftülüğümüz Gençlik Koordinatörlüğü ve Sancaktepe Belediyesi işbirliğiyle Sancaktepe Belediyesine ait Prof Dr. Necmettin ERBAKAN Külliyesi, Samandıra Gençlik Merkezi, Sarıgazi İbn Haldun Gençlik Merkezi ve Yenidoğan Şehit Furkan DOĞAN Gençlik Merkezinde Siyer-i Nebi, Değerler Eğitimi, Tarihi ve Tasavvufi Şahsiyetler, Arapça ve Mesnevi dersleri başladı.

"GENÇLER İÇİN DEĞER" projesiyle başlayan dersler, 15 - 25 yaş aralığındaki gençlere yönelik haftada veya 15 gün aralıklarla Müftümüz Muammer TURAN'ın başkanlığında Müftülüğümüz Gençlik Koordinatörlüğü üyeleri İlçemiz Vaizleri M. Zeki BAKIRCIOĞLU, Veysel ÖZ, Metin AKSOY ve Vaize Zeynep ÖZBEK, Din Hizmetleri Uzmanı Hakan AKKAYA ve İmam Hatip Abdullah KÜÇÜKOSMAN tarafından ilk aşamada 5 farklı ders şeklinde icra edilmekte.

Siyer-i Nebi derslerinde Peygamber Efendimizin daha iyi tanınması amacıyla Risalet öncesi hayatı ve Risalet sonrası hayatı başlıklarıyla O'nun hayatından kesitler sunulurken Değerler Eğitimi derslerinde Milli - Manevi değerlerimiz işlenmekte.

Arapça derslerinde gençlerimizin üniversiteye hazırlanmasına yardımcı olmak maksadıyla klasik ve pratik Arapça okumaları yapılırken Mesnevi derslerinde Mevlana'nın çağımıza ışık tutacak mesajları aktarılmakta.

Tarihi ve Tasavvufi Şahsiyetler dersinde ise gençlerimize Tarihimizde var olan kültür, ilim ve fikir hazinelerimiz olan büyüklerimizden örnekler sunulmakta.

Gençlerimizin manevi değerlerle yetişmesine vesile olmak amacıyla ilk aşamada 5 ders olarak başlatılan “GENÇLER İÇİN DEĞER” Projesine, yeni derslerinde eklenerek daha faydalı olmak amaçlanmaktadır.