18.11.2019

2019 MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KONFERANSI

2019 Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Müftülüğümüzce, Samandıra Kültür Merkezinde bir program düzenlendi.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakülltesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Enver Osman KAAN'ın konuşmacı olarak katıldığı programa Sancaktepe Müftümüz Muammer TURAN, Vaizlerimiz, Müftülüğümüz idari personeli ve memurları, İmam Hatip Lisesi idarecileri ve öğretmenleri, Sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve üyeleri, Kur'an Kursu Öğreticilerimiz ve öğrencileri, Din görevlilerimiz ve bazı cemaati ve gençlerimiz katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimi ve naat seslendirmesinin ardından konuşmalarla devam etti.

Selamlama konuşması yapan Müftümüz Sayın Muammer TURAN, katılımcıların Mevlid-i Nebi haftasını tebrik ederek, bu hafta vesilesiyle müftülüğümüzce yapılan faaliyetlerden bahsetti. Konuşmasını başta Dr. Öğr. Üyesi Enver Osman KAAN olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek bitirdi.

Selamlama Konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Dr. Öğr. Üyesi Enver Osman KAAN ise konuşmasını "Ailede İletişim" ve "İletişimde Edep" başlıklarıyla icra etti.
Konuşmasında Aile iletişiminde göz dilinin, beden dilinin ve gönül dilinin öneminden bahseden Dr. Öğr. Üyesi KAAN, İletişimde edep konusunda ise aileyi tehdit eden sosyal medya vb. araçların usulüne göre kullanılmamasının iletişimde kazaya yol açtığını belirttikten sonra Hz. Peygamber zamanında bulunan iletişim ahlakı ile günümüzde ihmal edilen iletişim ahlakından bahsetti. Konuşmasını kendisini davet eden müftümüz Sayın TURAN'a ve kendisini dinleyen katılımcılara teşekkür ederek bitirdi.

Konuşmanın ardından program çiçek takdimi ile sona erdi.

Programımıza konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakülltesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Enver Osman KAAN başta olmak üzere Sancaktepe Müftümüz Muammer TURAN'a, Müftülüğümüz idari personeli ve memurlarına, davetimize icabet edip programımıza katılan İmam Hatip Lisesi idarecileri ve öğretmenlerine, Sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve üyelerine, Kur'an Kursu Öğreticilerimiz ve öğrencilerine, Din görevlilerimiz ve cemaatine ve de gençlerimize çok teşekkür ederiz.