28.09.2019

DİN DÖREVLİLERİMİZ İLE KAYNAŞMA PROGRAMI

2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle, personelimiz arasında kaynaşmayı artırması amacıyla Samandıra Bervaze sosyal tesislerinde kahvaltı programı düzenlendi. Müftülüğümüz ve Sancaktepe Din Görevlileri Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri kahvaltı programına Kaymakamımız Sayın Adnan ÇAKIROĞLU, Belediye Başkanımız Sayın Şeyma DÖĞÜCÜ, Müftümüz Sayın Muammer TURAN ve kıymetli eşleri ve Sancaktepe Din Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Din Görevlilerimiz katıldı. Sancaktepe Din Görevlileri Derneği Başkanı İbrahim ÇAMYAR'ın yaptığı dua ile başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti. Müftümüz Sayın Muammer TURAN yapmış olduğu selamlama konuşmasında; Din görevlilerimiz arasında kaynaşmaya vesile olan bu gibi organizasyonlara daha çok önem verilmesi gerektiğini, 2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasının "Cami ve Hayat" olduğunu ve bu temanın, caminin hayatın merkezinde yer alması anlamına geldiğini ve dolayısıyla cami merkezli bir hayatın tesis edilmesi için görevlilerimizin ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söyledi. Konuşmasının sonunda, programın hazırlanmasında emeği geçen Müftülüğümüze ve Din Görevlileri Derneğine teşekkür etti. Belediye Başkanımız Sayın Şeyma DÖĞÜCÜ ise yapmış olduğu konuşmada; göreve başladıktan sonra din görevlilerimiz ile bir araya gelmeyi arzu ettiğini, organize edilen kahvaltı programının bir araya gelmeye vesile olduğunu söyledi ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmasının sonunda "Yapmış oldukları görevlerinde öncelikle Hakk’ın rızasını gözeten din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum" dedi. Kaymakamımız Sayın Adnan ÇAKIROĞLU ise yapmış olduğu konuşmada, Camiler ve Din Görevlileri haftasının tüm din görevlilerine hayırlı olmasını niyaz etti ve Din görevlilerinin toplumla iç içe olması gerektiğini, başta bağımlılık mücadelesi olmak üzere kaymakamlık olarak yapılan organizasyonların genelinde din görevlilerine yer verdiklerini,yakın zamanda yaşanan depremin neden olduğu sorunlarla da beraber ilgilineceğini ifade etti. Konuşmasının sonunda programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Program, yapılan konuşmaların ardından sona erdi. Din Görevlilerimiz arasında kaynaşmaya vesile olan kahvaltı programının hazırlanmasında emeği geçen Sayın Müftümüze ve Sancaktepe Din Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu üyelerine, katılımlarından dolayı Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza ve yine davetimize icabet eden Din Görevlilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle Tüm Görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik eder, bu haftanın Din Görevlilerimiz hakkında hayırlar getirmesini Allah'tan c.c. niyaz ederiz.