15.09.2019

İLÇEMİZ ABDULLAH BABA CAMİİ, DUALARLA İBADETE AÇILDI

Hayırsever Dr. Yusuf BAŞKAYA ve Kahraman BAŞKAYA kardeşler tarafından yaptırılan Abdullah Baba Camiinin 13 Eylül Cuma günü gerçekleşen açılış programına Sancaktepe Kaymakamı Adnan ÇAKIROĞLU, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mustafa YAVUZ, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel ÇELİK, Sancaktepe eski Belediye Başkanı İsmail ERDEM, Sancaktepe eski Belediye Başkan Yardımcısı Rıfkı BEKTAŞ, Sancaktepe Müftüsü Muammer TURAN, Ümraniye Müftüsü Muharrem GÜL, Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Haşim İSKENDER, Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil KANDEMİR, Din görevlileri, Abdullah Baba Camisi Dernek Başkanı ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde selamlama konuşması icra eden Sancaktepe Müftümüz Sayın Muammer TURAN, "Camileri, Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimselerin imar ettiğini, inşa ettiğini, Rabb'imiz bize bildiriyor. Camilerin dışının imarı gibi içini de iyi bir nesil, Allah'ı bilen, Peygamber'i tanıyan, İslam için gayret eden nesiller yetiştirerek imar etmemiz gerekiyor" diyerek İyi bir neslin yetişmesinde en büyük payın camiler olduğunu ve dolayısıyla camilerin dışının imar planı yapılırken gençlerimizin yetişmesine olanak sağlayacak şekilde planının yapılması gerektiğini ifade etti. Konuşmasının sonunda başta Abdullah Baba camiinin imar edilmesinde emeği geçen başta hayırsever Dr. Yusuf BAŞKAYA ve Kahraman BAŞKAYA kardeşler başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Camiyi yaptıran Hayırsever Dr. Yusuf BAŞKAYA, cami açılışında yaptığı konuşmada, cami yaptırma fikrinin temelini ve camilerin önemini anlatan ifadelere yer verirken, “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır hadisi şerifinden yola çıkarak ailemizle böyle bir cami yaptırma kararı aldık” dedi.

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel ÇELİK yaptığı konuşmada camilerin imar edilmesinin önemi ve faziletinden bahsederek, Sancaktepe belediyesi olarak daha önce olduğu gibi bundan sonrada camilerin imarına ve cami hizmetlerinin yürümesinde gereken desteğin verileceğini ifade etti.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mustafa YAVUZ, Sevgili Peygamberimizin: “Bir kimse yüce Allah’ın rızasını gözeterek bir mescit inşa ederse, Allah da ona cennette bir köşk inşa eder" hadisi şerifinden yola çıkarak, caminin ve cemaatin dinimizdeki önemine değinerek, caminin Sancaktepe ilçesi için hayırlı olmasını dileyen bir konuşma yaptı.

Camiler ebedi ve ezeli kardeşliğimizin remzi, birlik ve beraberliğimizin çimentosudur diyen Sancaktepe Kaymakamı Adnan ÇAKIROĞLU ise, Aynı zamanda camilerin İslam'ın tevhit çağrısının tüm insanlığa verdiği barış mesajlarının yankılandığı mübarek mekanlar olduğunu söyledi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Ümraniye Müftüsü Sayın Muharrem GÜL tarafından açılış duası yapıldı.

Program, cami içerisinde okunan ilahi ve kasidelerin ardından sona erdi.