22.07.2019

15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

"15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik ve Beraberlik Günü" münasebetiyle Müftülüğümüz tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

1. 12 Temmuz Cuma günü başlayan etkinliklerde Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Camiinde Cuma namazı öncesinde başta Şehit Prof. Dr. İlhan VARANK başta olmak üzere 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.
2. 12 Temmuz Cuma Günü ilçemizdeki bütün camilerde "Din İstismarı/ 15 Temmuz" konulu vaazlar yapıldı.
3. 14 Temmuz gecesi Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü" etkinliğinde Kur'an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.
4. 15 Temmuz Pazartesi günü Samandıra'da medfun bulunan Şehit P. Uzm. Çvş. Selim TOPAL, Şehit Jan. Kom. Uzm. Çvş. Hakkı DOĞAN, Şehit Jan. Kom. Onb. İbrahim İŞCAN ve Şehit Er Can YILMAZ kabirleri ziyaret edildi. Ziyarette görevlilerimiz tarafından okunan Kur'an-ı Kerimin ardından Sancaktepe Müftümüz Sayın Muammer TURAN tarafından dua icra edildi.
5. 15 Temmuz Pazartesi günü öğle namazı öncesinde Samandıra Hz. Ebubekir Sıddık Camiinde tüm kahraman şehitlerimiz ve 15 Temmuz Şehitlerimiz için görevlilerimiz tarafından "Kuran-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlid" programı icra edildi. Programın bitiminde Sancaktepe Müftümüz Sayın Muammet TURAN, ilçemiz genelinde okunan hatimlerin duasını icra etti. Programa, başta Sancaktepe Kaymakamı Sayın Adnan ÇAKIROĞLU olmak üzere siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
6. 15 Temmuz gecesi saat 00.13'te, ilçemizdeki 72 camimizde Salat-u Selamlar okundu.
7. 12-19 Temmuz tarihleri arasında Kur'an Kursu Öğreticilerimiz ve cami görevlilerimiz tarafından ilçemizdeki bütün cami ve Kur'an Kurslarında ve Müftülüğümüz konferans salonunda yaz kursu öğrencilerine yönelik video ve sinevizyon eşliğinde "Din İstismarı, Vatan, Millet, Şehitlik ve 15 Temmuz" konulu konferanslar icra edildi.
Ayrıca Paşaköy Bağlar Camii Yaz Kursu Öğrencileri tarafından 15 Temmuz Şehitler Abidesi ziyaret edildi.

Bu vesileyle Din-u Devlet, Mülk-ü Millet muhafazası için canlarını veren tüm kahraman şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla yad ediyoruz.