04.02.2020

GENÇLİĞE DEĞER ARA DÖNEM KAMPI…

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ülkemizin farklı illerinde, gençlerin tatil dönemlerini değerlendirmek, onların bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak ve Başkanlık gençlik çalışmalarının devamlılığını sağlamak amacıyla, “Gençliğe Değer Ara Dönem Kamp” programı düzenlendi. İlçemizde de Müftülüğümüze bağlı Erenköy Kuran Kursunda, İstanbul’un farklı ilçelerinden gelen 40 öğrencinin katılımıyla 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında gençlik kampı yapıldı.

Kamplar, pek çok öğrenme hedefinin gerçekleşmesi ve nitelikli bir manevi danışmanlık ortamı oluşturulması açısından gençlik çalışmalarında önemli bir yere sahiptir. Kamp aracılığı ile öğrenme eğlenceli bir süreç haline getirildi. Bunun yanı sıra gençlere fiziksel egzersizler, oyun ile macera deneyimlerine katılma imkânı verilerek, insanlarla iyi ilişkiler kurabilme, kendini geliştirme becerisi kazanmaları hedeflendi.

Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı, 31.01.2020 Cuma namazı sonrası Erenköy Kur’an Kursunda Pendik Kaymakamı İlhan ÜNSAL, DİB. Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT, Belediye Başkan Danışmanı İbrahim CİMİNLİ,  İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ahmet AKTÜRKOĞLU, İlçe Müftümüz Hüseyin BAŞ, İl ve İlçe Gençlik Koordinatörleri katılımlarıyla ödül töreni ve kapanış programıyla sona erdi.