17.07.2018

İSTANBUL BÖLGESİ EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

İstanbul Bölgesi Ezanı Güzel Okuma Yarışması, 7 Temmuz 2018 tarihinde Pendik Kaynarca Merkez Camii’nde gerçekleştirildi. Yarışmaya İstanbul’un muhtelif ilçelerinden 7 Din Görevlisi katıldı.

Yarışmada Komisyon Başkanı İstanbul İl Müftü Yardımcısı Veysel IŞILDAR, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Bahri ŞAMAT ve Üyelerden Süleymaniye Camii Baş Müezzin-Kayyımı Abdüssamet YAZICI, Sultan Ahmet Camii Müezzin-Kayyımı Hadi DURAN ve Valide-i Cedid Camii Müezzin-Kayyımı Ahmet UZUNOĞLU görev aldı.

Çok sayıda cemaatin katılımıyla gerçekleşen programda, Din görevlileri kıyasıya mücadele ettiler. Komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Üsküdar İlçesinden yarışmaya katılan Müezzin-Kayyım Saffet ÇALIŞ Ezanı Güzel Okuma Yarışmasının Birincisi seçildi. Küçükçekmece İlçesinden yarışmaya katılan Kur’an Kursu Öğreticisi Satılmış KULAK İkinci oldu. Üçüncülüğü ise Kağıthane İlçesinden yarışmaya katılan İmam-Hatip Salih BIYIKÇI ve Şile İlçesinden yarışmaya katılan Müezzin-Kayyım Veysel KÜÇÜK paylaştı. Yarışmanın Birincisine İlçe Müftümüz Hüseyin BAŞ tarafından 1 Tam Altın hediye edildi. İkinci olan Satılmış KULAK’a İl Müftü Yardımcısı Bahri ŞAMAT tarafından Yarım Altın hediye edildi. Yarışmaya katılan diğer Din görevlilerine ise birer Çeyrek Altın hediye edildi.