30.03.2018

GÜRCİSTAN HEYETİ İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜ ZİYARET ETTİ

Gürcistan Cumhuriyeti Devlet Din İşleri Ajansı Başkanı Zaza VASHAKMADZE ve bareberindeki 2 kişilik heyet, Başkanlıktaki temaslarının ardından İstanbul Müftülüğü, Beyoğlu İHL ve İSAM'ı ziyaretinden sonra Pendik Müftülüğümüz tarafından akşam yemeğinde ağırlanarak Sabiha Gökçen Havaalanından Gürcistan’a yolcu edildi. Heyetin ziyaretine Tiflis Din Hizmetleri Müşaviri Prof.Dr. Nebi GÜMÜŞ de eşlik etti.

Gürcistan Heyeti Başkanı Zaza VASHAKMADZE; Türkiye’ye ilk defa geldiklerini, hem Ankara’da hem de İstanbul’daki ziyaretlerinde oldukça sıcak karşılandıklarını ve bu ziyaret sebebiyle bilgi alışverişi fırsatını bulduklarını, Türkiye’de olmaktan heyeti adına oldukça memnun kaldıklarını belirterek, Pendik İlçe Müftülüğü’nü ziyaretten ve gösterilen ilgi ve alakadan memnun olduklarını ifade ettiler.

İlçe Müftüsü Hüseyin BAŞ; Gürcistan heyetine, İlçe Müftülüğümüze yapmış oldukları ziyaret sebebiyle teşekkür ederek, Müftülüğümüzün faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Program sonunda Gürcistan heyetine, İlçe Müftülüğümüz tarafından İBB Gözdağı Sosyal Tesislerinde yemek ikram yapıldı.

Daha sonra heyet Sabiha Gökçe Havalimanından Gürcistan'a yolcu edildi.