17.06.2016

MÜFTÜMÜZÜN YAZ KUR'AN KURSLARI MESAJI

Değerli Kardeşlerim!

20 Haziran 2016 Pazartesi günü Yaz Kur’an Kurslarımız başlamaktadır.

Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Yarınlarımızı onlara emanet edeceğiz. Hz. Ali Efendimiz “Çocuklarınızı yaşadığınız çağa göre değil, yaşayacakları çağa göre yetiştirin .” buyuruyor.

Onları çağın gerektirdiği bilgi ve   ile donatırken, kişiliklerini de manevi değerlerimizle inşa etmeliyiz. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras güzel bir ahlaktır. Efendimiz (s.a.v.) “Çocukların ebeveyni üzerindeki hakkı üçtür.” Buyurmaktadır.

1. Güzel bir isim vermek,
  2. İyi bir eğitim ve terbiye vermek,
  3. Helal süt emmiş iyi bir insanla evlendirmek.

Dini eğitim, çocuklarımızın kimlik bilinci ve aidiyet duygularının güçlenmesi bakımından çok mühimdir.

Yaz kurslarımız çocuklarımızın dinlerini, mukaddesatlarını, İslami bilgi ve görgü kurallarını öğrenme, ibadet alışkanlığı kazanma, caminin, cemaatin manevi havasını teneffüs etme ve bütün bunları kişiliğine yansıtması bakımından önemli bir fırsattır.

Bütün anne ve babaların 20 Haziran’da Camilerimiz ve Kur’an Kurslarımızda açılacak yaz Kur’an Kurslarımıza çocuklarını kayıt ettirerek bu fırsattan yararlanmalarını arzu ediyoruz.

Değerli Kardeşlerim!

Camilerimize ve Kur’an Kurslarımıza bir emanet olarak göndereceğiniz evlatlarınızla tecrübe ve güler yüzlü yaklaşımımızla en güzel bir şekilde ilgileneceğimizi ifade ediyor, 2 Ay sürecek kurslarımıza bu Pazartesi’den itibaren çocuklarınızı bekliyoruz.

Allah çocuklarımızı hayırlı birer evlat olarak yetiştirmeyi cümlemize nasip etsin