05.06.2018

Almanya Vatandaşı Simon WESTPHAL Müslüman Oldu

Maltepe Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini beyan eden 31 yaşındaki Almanya uyruklu Simon WESTPHAL, Müftülük Makamında düzenlenen ihtida merasimiyle Müslüman oldu.

Maltepe Müftülüğüne başvuran Simon WESTPHAL, Müftülük Makamında düzenlenen ihtida merasiminde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Yeni Müslüman olan Simon WESTPHAL kendi arzusu ile Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.  Simon WESTPHAL’ın şehadeti esnasında duygusal anlar yaşandı. İslam hakkındaki sorularına İlçe Müftüsü Ahmet İNCİLER’den cevap verildi. İsmini Semih olarak değiştiren Simon WESTPHAL’a Müftü Ahmet İNCİLER tarafından İhtida belgesi verildi, dini kitaplar hediye edildi.

Müftü İNCİLER, İslam dinini seçtiği için Simon WESTPHAL'ı tebrik etti.

Yaptığı incelemeler neticesinde kendi isteğiyle İslam’ı ve Müslümanlığı seçtiğini vurgulayan Simon WESTPHAL’a İslam dininin temel esasları ve iman esasları hakkında bilgilerde verildi.