15.12.2017

İlçe Müftümüz Sayın Mustafa TEMEL, 08.12.2017 Cuma günü SUDAN’ın başkenti HARTUM’a ziyarette bulundular.

Küçükçekmece İlçe Müftümüz Mustafa TEMEL, Türkiye Diyanet Vakfı, Hediyem Kur’an Olsun Projesi kapsamında, Sinan TUNÇ ve Zekeriyya KAYA hocalarımızla Afrika’nın üçüncü büyük ülkesi Sudan’a ziyarette bulundular.

İlçe Müftümüz Mustafa TEMEL, TDV’nin Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte başlattığı “Hediyem Kur’an Olsun Projesi” kapsamında, bölgedeki imkânsızlıklar nedeniyle zor şartlarda eğitim veren Kur’an kurslarını ziyaret ederek, Kur’an-ı Kerim hediye ettiler ve Kur’an kurslarının eksikliklerinin giderilmesi amacıyla parasal yardımda bulundular. Ayrıca “Su Hayattır” sloganıyla Sudan’daki kardeşlerimize, Küçükçekmece Müftülüğü TDV aracılığıyla başlatılacak olan “Su Kuyusu Kampanyası”nın müjdesini verdiler ve gerekli çalışmaları başlattılar.

Hayırseverler tarafından Küçükçekmece’den 3000 Hediye Kur’an-ı Kerim gönderildi. Dağıtılan Kur’an-ı Kerimlerin basımı da Sudan’da gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerimler Hafs kıraatinin yanı sıra Sudan özelinde yaygın kullanılan Duri kıraatine göre bastırıldı.

Kur’an-ı Kerim dağıtımı için gittikleri Kur’an kurslarında sevgi ve muhabbetle karşılanan İlçe Müftümüz, "Hediyem Kur’an Olsun" kampanyasına destek verenlere de teşekkür ederek; “Ümmet bilinciyle dünyanın dört bir yanına ulaşan necip milletimiz, buradaki müslüman kardeşlerimizi de unutmadılar ve hediye Kur’an-ı Kerimler göndererek buradaki insanların gönüllerini ve dualarını alıp, kardeşliğimizi bir kez daha ilan ettiler. İslam ümmeti olarak hepimiz biriz, kardeşiz." sözleriyle duygularını ifade ettiler.