17.08.2017

İhtida Merasimi

Aslen Gürcistanlı’ lı olup, Hristiyanlık dinine mensup olan Maıa KOIAVA, Müftülüğümüze müracaat ederek Müslüman olmak istediğini beyan etti.

İslam dininden etkilenen ve bu sebeple Müslüman olmak istediğini belirten Maıa KOIAVA , Müftümüz Mustafa TEMEL' in Makam odasında gerçekleşen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.

Müftülük Şube Müdür Vekili Murat UÇAR ve diğer şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Maıa KOIAVA’ ya Meryem ismi verildi. Müftümüz Mustafa TEMEL İslam dinini seçerek Müslüman olan Meryem’e Müslümanlık ile ilgili bilgiler verdi.

Muhtediye İhtida belgesi ile birlikte Kuran-ı Kerim, İslam İlmihali, Elif-Ba ve muhtelif kitaplardan oluşan bir set hediye edildi.