11.08.2017

İhtida Merasimi

Aslen Azerbaycan’ lı olup, Hristiyanlık dininin Ortodoks mezhebine mensup olan Sona AYDIN QIZI İMRANİ, Müftülüğümüze müracaat ederek Müslüman olmak istediğini beyan etti.

İslam dininden etkilenen ve bu sebeple Müslüman olmak istediğini belirten AYDIN’ ın kızı olan Sona İMRANİ , Müftümüz Mustafa TEMEL' in Makam odasında gerçekleşen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.

Müftülük Şube Müdür Vekili Murat UÇAR ve diğer Müftülük Personelinin şahitliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Sona AYDIN QIZI İMRANİ’ ye Safiye ismi verildi. Müftümüz Mustafa TEMEL İslam dinini seçerek Müslüman olan Sona AYDIN QIZI İMRANİ ’ ye Müslümanlık ile ilgili bilgiler verdi.

Muhtediye İhtida belgesi ile birlikte Kuran-ı Kerim, İslam İlmihali, Elif-Ba ve muhtelif kitaplardan oluşan bir set hediye edildi.