18.05.2017

İhtida Merasimi

Aslen Moldovalı olan, Hristiyan dinine mensup olan IANA ROMAN, Müftülüğümüze müracat ederek Müslüman olmak istediğini beyan etti.

Moldova’dan İstanbul Küçükçekmece ilçesine evlenerek gelen ve Küçükçekmece'de yaşamaya başlayan Natalia ROMAN’ın kızı olan IANA, Müftümüz Mustafa TEMEL' in Makam odasında gerçekleşen ihtida merasimi ile Müslüman oldu.

Müftülük Şefimiz Mustafa ÖZTÜRK ve Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni memurumuz Hakkı İÇYÜZ’ ün şahitliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan IANA ROMAN’ a Yasemin ismi verildi. Müftümüz TEMEL İslam dinini seçerek Müslüman olan IANA ROMAN’ a Müslümanlık ile bilgiler verdi.

Muhtediye İhtida belgesi ile birlikte Kuran-ı Kerim, İslam İlmihali, Elif-Ba ve muhtelif kitaplardan oluşan bir set hediye edildi.