07.04.2017

ADRB Tarafından "Tüketim Ahlakı" Konulu Seminer Düzenlendi

4 Nisan Sali günü Sefaköy Kültür Merkezi'nde Küçükçekmece Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Tüketim Ahlakı"  adlı seminer düzenlendi.
Sunuculuğunu Mareşal Fevzi Çakmak Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Elif Değmez'in yaptığı seminer Maslak Çeşme Ulu Camii Müezzin Kayyım'ı Şükrü Balıkçı tarafindan okunan Kur'an-ı Kerim'le başladı.
Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet işleri Başkanlığı'nin hazırlamış oldugu Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tanitim sinevizyonu katılımcılara izletildi. Program İstanbul Baş Vaizi ve ADRB il koordinatörü Halime Yildiz'in "Tüketim Ahlakı " isimli sunumuyla devam etti.
Tüketim kavramının ne anlama geldiğini belirttikten sonra olumsuzluk içeren bu kavramı nasil olumluya çevireceğimizden bahsetti. Bilinçli insanin müstefid ve müteşekkir olması gerektiğinin yani bilinçli insan ne tüketiyorsa onun istifade edilmesi için yaratıldığını bileceğinin altını çizdi.
Tüketimin sadece maddeyi değil mana yönünden de insanları tükettiğini ifade etti. Tüketim sonucunda ise kendi varlığına yabancılaşmış din ve ahlaktan uzaklaşmış narsist, bencil, kimliksiz, mutsuz ve hasta bireylerin ortaya çıktığının üzerinde durdu.
Tüketimin  ihtiyaç odaklı, temiz ve helal , gösterişsiz , çevreye duyarlı bir şekilde olması gerektiğinin ve insanoğlunun kainata eritmek için degil inşaa etmek icin geldiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.
İstanbul Vaizimiz Halime Yıldız'a ve katılımcılara teşekkür edilerek program sona erdi.