09.03.2017

Hz. Aişe'nin İlmi Şahsiyeti ve Sahih Bilginin İnşası

Küçükçekmece Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 8 Mart Çarşamba günü Atakent (Halkalı) Kültür Merkezi'nde Kadınlar Günü'ne özel "Hz. Aişe'nin İlmi Şahsiyeti ve Sahih Bilginin İnşası" adlı konferans düzenledi.

Sunuculuğunu Kur'an Kursu Öğreticilerimizden Elif Değmez'in yaptığı program Fevzi Çakmak Merkez Camii İmam Hatibi Şerafettin Korkmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından selamlama ve takdim konuşması İlçe Müftümüz Mustafa Temel tarafından yapıldı. Müftümüz konuşmasında özetle kadınların toplum nezdinde geçmişte ve günümüzdeki durumlarını değinerek gelecekte kadına verilen değerin artmasını temenni ederek sözlerini bitirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan Kadınlar Günü Özel sinevizyonu misafirlere izletildikten sonra konferans başladı. Kagem İstanbul Şube Kurucu Müdürü Ayşenur Kapusuz'un "Hz. Aişe'nin İlmi Şahsiyeti ve Sahih Bilginin İnşası" adlı konuşmasıyla devam etti. Genel hatlarıyla Hz. Aişe'nin hayatından ve Peygamber Efendimiz'le ilişkisinden bahsettikten sonra ilmi şahsiyeti üzerinde durdu.

Hadis ve sünneti anlama kavrama ve yorumlama bakımından müstesna bir yere sahip olduğunu dile getirdi. şiir, nesep ilmi ve tıp konusunda otorite sahibi olduğunu belirttikten sonra, Medine'de fetva veren yedi fakihten biri olduğunun altını çizdi.

Dini, ahlaki ve siyasi bütün meziyetleri şahsında toplamış ilmi ve ameli bir rehber olduğunu ifade etti.

asr-ı saadette ve İslam tarihinde kadın alimlerden örnekler vererek  İslam Dininde kadının önemini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Program sonunda ilçe vaizimiz Ayşen Köktaş konuşmacı Ayşenur Kapusuz'a çiçek takdiminde bulundu.