06.03.2017

Gençler Umreden Döndü

Müftülüğümüzün Gençlik Meclisi faaliyetleri kapsamında 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile tertip ettiği programa katılan gençler arasından Umreye gönderilmek üzere kura sonucu belirlenen 17 genç Müftümüz Mustafa TEMEL ile birlikte, 20 Şubat Pazartesi günü yürüme mesafeli 14 günlük Umre programı için Medine’ye hareket etmişlerdi.

Kutsal yolculuktan 6 Mart 2017 Tarihi’nde dönen Müftümüz Mustafa Temel umre ziyareti ile ilgili duygularını şu şekilde ifade ettiler:

“Kutsal topraklarda Medine seyahatiyle başlayan programımız, Ravza-i Tâhire’de Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (a.s.m) ve Cennetü’l-Baki’ mezarlığına yapılan ziyaretler, Mescid-i Nebevi’de kılınan namazlarla yaşanan manevi atmosfer, gençlerin dünyasında büyük bir iz bıraktı.

Medine sonrasında Kutsal şehir Mekke’ye yolculuk yaptık. Birçoğu için hayatlarında ilk defa yapacak oldukları Tavafın heyecanı gençler üzerinde kendini daha da hissettirdi. Kâbe’yi ilk görüşte yaşanan heyecan, Hacerü’l-Esvede verilen selâm, kadın-erkek herkesin yek vucûd olarak yapılan tavaf ve Hacer validemizin oğlu İsmâil için koşuşturmasını hatırlatan Safa ve Merve arasındaki yürüyüşle son bulan umre ibadeti gençlerin ruhunda derin intibalar bıraktı.”

Umre seyahatinden dönen gençler Müftümüz Mustafa TEMEL ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiler.