12.08.2016

ŞEHİTLER İÇİN HATİM PROGRAMLARI

Küçükçekmece Aile ve Dini Rehberlik büromuz; 15 Temmuz’da vefat eden şehitlerimiz için 01.08.2016 ile 05.08.2016 tarihleri arasında, öğlen namazlarını müteakiben Sultanmurat Merkez Camii, Yıldız Camii, Söğütlüçeşme Akşemseddin Camii, Mustafa Güllü Camii, Hz. Osman Camii, Hacı Ömer Çetinsaya Camii, Halkalı İbadullah Camii, Fethiye Hasan Gümüşdağ Camii olmak üzere sekiz ayrı merkez camiinde hatim programları tertipledi. Bayan cemaate yönelik olan düzenlenen programlara yoğun ilgi gösterildi. Özellikle Yıldız Camii’nde yapılan hatim programına gösterilen ilgi, mahallenin bir şehidi olması münasebetiyle daha da fazlaydı.

Efendimiz’e (s.a.v.) Salâvatlarla başlayan programlar, hitabeti ve diksiyonu düzgün hocalarımızın Birlik ve beraberliğin önemine dair konuşmaları ile devam etti. Sesleri güzel ve nâmeli hocalarımızın gönül tınısını titreten ilahilerinden sonra Mevlid-i şerifler okundu. Birlik-beraberlik ve şehitlikle alakalı ayetler yine hocalarımızın Fem-i Muhsinlerinden dinlendikten sonra programlar en son ülkemize, milletimize, şehitlerimize ve ümmet-i Muhammed’e edilen külli bir dua ile sona erdi.