11.05.2018

İmam Buhari Külliyesi Müftülük Hizmet Binamız Dualarla Açıldı

Yeni Müftülük Hizmet Binamız 18.04.2018 Çarşamba saat 11:00 de Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın da katılımıyla dualarla açıldı. İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Eminönü Yeni Camii İmam-Hatibi Ferruh MUŞTUER’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Ardından İlçe Müftümüz Mustafa TEMEL yaptığı açılış konuşmasında; “Müftülüğümüzün bugüne kadar yapmış olduğu hizmet ve çalışmalar, İlçe Müftümüz Mustafa TEMEL, hayırsever vatandaşlarımız ve din gönüllülerimizin gayret ve çalışmalarıyla iki yıl gibi kısa bir sürede, Cenab-ı Hakkın yardımıyla tamamlanan, 8500 m²’lik arsa üzerine 4000 m² ye temeli atılan 8 katlı İmam Buhari Külliyesi Müftülük Hizmet Binamızın bünyesinde; 1000 kişilik konferans salonu, Mescid, Kütüphane, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi, Yemekhane, Sosyal faaliyet alanları, 6 adet eğitim sınıfı, 200 araçlık otopark bulunan Yeni Müftülük Hizmet Binamız ve törende temeli atılan Tahiroğlu Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursumuz” hakkında bilgi verdiler.

Protokol konuşmaları sırasıyla Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel KARADENİZ, Küçükçekmece Kaymakamı Harun KAYA, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ ile devam etti.

Ve ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ; “Allah’ın, “Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir ümmet, bir topluluk bulunsun, o topluluk kurtuluşa erecektir” buyurduğunu hatırlatarak, “Hayra çağırmak, iyiliği emretmek ve kötülükten men etmek için gayret edecek insanların organizasyonunu gerçekleştirmek için yapılmış bir binanın ve hayra çağıracak, iyiliği emredecek ve kötülüğü men edecek gençler yetiştirmek için temeli atılacak olan Kur'an Kursu. Ne mutlu bize ki böyle güzel bir açılışta birlikteyiz, beraberiz. Çünkü burada en hayırlı insanlar, Kur'an'ı Kerim’i öğretecek ve orada en hayırlı insanlar Kur'an Kerim’i öğrenecek. Peygamberimiz şöyle buyurmuyor mu, “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.” Kur'an ki, bütün insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak için gönderilen bir kitaptır. Kur'an ki Allah Rasulü Efendimize verilen en büyük mucizedir. En büyük mucizeyi öğretmek ve öğrenmek en hayırlı insanların yapacağı iştir.” dediler.

Sahnede dualarla Tahiroğlu Yatılı Hafızlık Kur’an Kursumuzun temeli atıldıktan sonra Müftülük Hizmet Binamızın inşaasında emeği geçenlere plaket takdim edilip, açılışa katılan vatandaşlarımıza Küçükçekmece Belediyemiz tarafından yemek ikram edildi.