01.10.2017

KERBELA ŞEHİTLERİ HALKALI İBADULLAH CAMİİ’ NDE DUALARLA ANILDI

Küçükçekmece Müftülüğü tarafından Halkalı İbadullah Camiinde Aşure Günü ve Kerbela Şehitleri ile alakalı bir program düzenlendi.

Programa Küçükçekmece Kaymakamı Harun KAYA, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel KARADENİZ, İlçe Müftümüz Mustafa TEMEL ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Müftümüz Mustafa TEMEL ; “ Kur’an-ı kerimde, kıymet verilen dört aydan biri ve haram aylardan olan, ay olarak da ilk İslam muhacirlerinin ve Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin de hicret ettiği kameri aylar içerisinde çok hususi bir yere sahip olan Muharrem ayının ve aşure gününün tüm islam alemine hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

Bugün İslam âleminin içinden geçtiği zorlu süreçte, mezhebini, meşrebini dinin önüne geçirenler, mezhep sultasından dolayı Müslüman kardeşlerini katletme cürmünü işleyenler, Kerbela’yı hiç anlamamış, hiçbir ders ve ibret almamışlardır.

Bugün Kerbelâ, hepimize taze bir bilinç aşılamalıdır. Kerbelâ, aramızda ayrılık-gayrılığa değil, birlik ve beraberliğe vesile olmalı bizi birbirimize sımsıkı kenetlemelidir. Kerbelâ’nın bizlere yüklediği görev ve sorumluluk, gönül kapılarımızı ardına kadar birbirimize açmak, yüreklerimizi sahrâ-ı Kerbelâ’ya dönüştürmemektir.” diye konuştu.

Program tüm katılımcılara aşure ikram edilmesinin ardından sona erdi.