30.09.2017

KERBELA ŞEHİTLERİ YKB'DE ANILDI

“Evrensel Aşura Matem Merasimi”nde binlerce kişi, gözyaşlarıyla Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve 71 kişiyi andı.
        Peygamber Efendimiz’in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin Kerbela’da şehitedilmesinin yıl dönümü nedeniyle “Evrensel Aşura Matem Merasimi” düzenlendi.
       Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen anma törenine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel KARADENİZ, Müftümüz Mustafa TEMEL ve vatandaşlar katıldı.
        Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Mustafa TEMEL; “Kerbelâ’yı sadece tarihte yaşanmış bir acıya, bir mitolojiye ve efsaneye, senede bir defa şehitlerin yad edildiği yas ve mateme dönüştürmek doğru değildir. Kerbelâ’yı anlamak, Hüseyin’ce yaşamak, uğruna can verdiği adaleti ve merhameti doğru anlamaktır. Kerbelâ, Haksızlık karşısında direnmenin adıdır.
"diye konuştu.

Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu tarafından Kerbela olayının anlatıldığı tiyatro gösterisinin sahnelenmesinin ardından program sona erdi.