20.09.2017

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TÜRK TOPLUMUNUN YAŞAYAN MİMARLARI AHİLER

Bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilen Ahilik Haftası kapsamında Küçükçekmece Müftülüğümüz tarafından Sefaköy Kültür Merkezinde "Geçmişten Günümüze Türk Toplumunun Yaşayan Mimarları Ahiler" konulu bir konferans tertip edildi.

İlçe Müftümüz Mustafa TEMEL' in ev sahipliğini yaptığı konferansa konuşmacı olarak katılan İ.Z.Ü İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr.Mehmet Emin KÖKTAŞ , Küçükçekmece Belediye Başkan Yard. Mustafa KUZUGÜDEN, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Müftümüz Mustafa TEMEL; "Biz geçmişle bağımızı kuramazsak geleceği inşa edemeyiz.Aradaki tarih halkasını çok iyi bilmemiz gerekir. Gönülleri birbirine açma, sevgiyi paylaşma, cömertlik, kardeşliğin yaptığını diğer bir ifadeyle eline, diline ve beline sahip olmanın özetidir ahilik."ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Yard.Mustafa KUZUGÜDEN' in de teşekkür konuşması yapmasının akabinde konuşmacı olarak konferansa teşrif eden Prof. Dr. Mehmet Emin KÖKTAŞ konuşmasında; Ahiliğin genel olarak nasıl bir esasa dayandığı, ne gibi özelliklerinin olduğu, hangi gerekçelerle ortaya çıktığı, ahilik kavramının bugün bizim için neyi ifade ettiği, bu kavramın tarihin tozlu sayfalarında kaybolup gitmemesi için neler yapmamız gerektiği hakkındaki düşüncelerini dinleyicilerle paylaştı.

İlçe Müftümüz tarafından Prof. Dr. Mehmet Emin KÖKTAŞ' a çiçek ve bazı hediyeler takdim edilmesinin ardından konferans sona erdi.