17.05.2017

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki SAYAR Küçükçekmecede

Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla İlçemiz’de görev yapan Vaiz, Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımların katılımları ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Bilim Koleji Aliya İzzetbegoviç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Ramazan ayında ilçemizde yapılacak olan hizmetler ve bunlara ilişkin ön hazırlıklar ile ilgili gündemler değerlendirildi. Başkanlığımıza 40 yıl hizmet verdikten sonra sağlık sorunlarından dolayı emekliye ayrılan Sefaköy Çarşı Camisi Müezzin Kayyımı Ali ACERCE hocamıza, Müftümüz Mustafa TEMEL tarafından plaket takdim edildi.

Toplantının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki SAYAR tarafından Müftülüğümüz personeline seminer verildi. Seminerde dünya çapındaki dini hizmetler açısından Ülkemizin ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önemi ve görevlerine değinildi. Bununla birlikte zaman yettiğince Zeki SAYAR’ın tecrübelerini aktarmaya çalıştığı seminer, personelimiz tarafından oldukça beğenildi. Zeki SAYAR hocamızdan seminerin sonunda personelden gelen sorulu – cevaplı şeklinde ikinci bir seminerin sözü alındı.

Seminerin sonunda Müftümüz Mustafa TEMEL, değerli vaktini ayırarak seminer davetini kabul eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki SAYAR’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.