10.05.2017

Hafızlık İcazet Merasimi Tertip edildi

“Hafızlık İcazet Merasimi ve Kur’an Ziyafeti” programı 9 Mayıs Salı günü Yahya Kemal Beyatlı gösteri merkezinde gerçekleştirildi. Söğütlüçeşme Akşemsettin Camii İmam Hatibimiz Mehmet Gür’ün okuduğu açılış Kur’an-ı Kerimi ile başlayan program, Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ve Dünya Kur’an-ı güzel okuma birincisi Abdurrahman Sadien'in okuduğu Kur’an ziyafeti ile  devam etti.

Açılış konuşmasını yapmak için sahneye gelen Müftümüz Mustafa Temel konuşmasında;  80’i erkek 54’ü kız olmak üzere 134 hafızımızın icazet merasimine, mesai günü olmasına ragmen katılarak salonu dolduran vatandaşlara teşekkür etti. Programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz,Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, şunları söyledi:
“Hakkın katından Cibril-i Emin’in, emin bir peygamberine getirdiği bu Kitab-ı Kerim’i elbette güzeldir. Manasını anlamak daha da güzeldir. Anlamak elbette güzeldir ama manasını uygulamak daha da güzeldir. Allah’ın peygamberine indirdiği bu yüce kitabı ezberlemek, zihnine ve kalbine nakşetmek elbette en güzel şeylerden birisidir. Ezberlenen bu Kitab-ı Kerim’i tecvidiyle, talimiyle okumak elbette daha güzeldir. Ama bundan daha güzeli ezberlenen bu Kitab-ı Kerim’in, güzel sesle okunan bu ilahı kelamın manasının hayatımıza yön vermesine imkan vermektir. Kitab-ı Kerim’in bizim rehberimiz olmasının önünü açmaktır. Elhamdülillah dini eğitim veren kurumlarımız çoğalıyor. Önemli olan bunların içinin doldurulması ve buralardan gönül dünyamızı aydınlatacak alimlerin ve ariflerin yetişmesi, toplumsal hayatımıza onların kattığı nur ve ziya ile amellerimizin, ahlakımızın güzelleşmesi, medeniyetimizin ufkunun yeniden gönüllerimize ve ülkemize hükümran olmasıdır. Çünkü biz Kur’an medeniyetinin, Kur’an’ın bize öğrettiği insan merkezli halkı Hak için sevmeyi dert edinen bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz bu hafızlık merasimiyle burada icazet alacak kardeşlerimiz sayesinde inşallah ülkemizin, şehrimizin, Küçükçekmece’nin ve İslam dünyasının Kur’an’ın nuruyla aydınlanmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.”

Hafızların yetişmesinde gecesini gündüzüne katarak çalışan Kur’an Kursu Öğreticilerine, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel tarafından plaket takdim edildi. Programın sonunda hafızlığını tamamlayan gençler arasında Umre kurası çekildi. 10 tanesinin Küçükçekmece Belediyesi tarafından karşılanan Umre kurası sonucu 20 genç Umreye gitmeye hak kazandı.