23.02.2017

"Efendimiz (s.a.v) in Hayatinda Aile ve Çocuk Eğitimi" Konulu Konferans Düzenlendi

Küçükçekmece Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 22 Şubat Çarşamba günü Sefaköy Kültür Merkezinde "Efendimiz (s.a.v) in Hayatinda Aile ve Çocuk Eğitimi" konulu seminer tertipledi. Sunuculuğunu Cennet Mahallesi Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Ayşenur Özkul'un yaptigi program Sefaköy Fevzi Çakmak Merkez Cami Müezzin Kayıım'ı Akif Turan hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Daha sonra Diyanet İşleri Bakanlığı'nin hazırlamış olduğu  ADRB sinevizyonu katılımcılara izletildi.  Araştırmaci Yazar Seca Özturk Hanımefendinin "Efendimiz (s.a.v) in Hayatinda Aile ve Çocuk Eğitimi" konulu konuşmasıyla program devam etti.

Aile olmanin muhabbetle başladığını  belirterek Peygamber Efendimiz' in eşlerine karşı olan muhabbetinin bizlere en büyük örnek olduğunun  üzerinde durdu. Aile bireylerinin birbirlerine karşı dürüstlüğünun bu muhabbet için  temel şart olduğunu belirtti. Bireyler arasındaki ilişki ne kadar güzelse dünyamizin o derece cennet olacağını dile getirdi.

Ailede eşler  arasındaki ilişkiden sonra ailenin bir parçası olan çocuk egitimine de değinen  konuşmacı Seca Öztürk Üsve-i Hasene olan Hz. Muhammed (s.a.v) in hayatından örnekler verdi.

"Evlerinizde yer sofrası açtığınız kadar gök sofrası açmazsanız evleriniz cennet olmaz" diyerek ailede din eğitiminin öneminden  bahsedip sözlerini bitirdi. Konuşmasının son kısmında izleyicilerden gelen soruları cevapladı.

Programın sonunda İlçe Vaizi Ayşen Köktaş Seca Öztürk'e  çiçek takdiminde bulundu.