15.08.2016

Yaz Kampı Kapanış Programı

Diyanet İşleri Başkanlığımız’ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde eğitim görmekte olan, 13 ile 15 yaş arası çocuklara bölgelerinde yaşadıkları elîm hadiselerin etkisini bir nebze azaltmak ve onlara psiko-sosyal destek vermek amacına matuf olarak, 23.07.2016/14.08.2016 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu, Atakent Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yaz kampının kapanış programına 11.08.2016 14.00’te Müftülüğümüz ADRB üyeleri olarak Kur’an Kursu Öğreticilerinden bir grup ile iştirak ettik.

Programa çocukların Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandıktan sonra; çocukların bu süre zarfında neler yaptıklarını, neler öğrendikleri ve nereleri gezdiklerine dair fotoğrafların bulunduğu bir video projenin amacına ulaştığının bir numunesi olarak gelenlere izletildi. Program; İstanbul İl Valisi’nin açılış konuşmaları ve İstanbul il Müftümüz Rahmi Yaran’ın birlik, beraberlik ve kardeşlik hukuku ve bu projenin nelere vesile olacağını dile getirdiği konuşmaları ile devam etti. Projenin koordinatörlüğünü üstlenen eski Beykoz İlçe Vaizesi Ayşenur Kapusuz’un konuşmaları ve en son bu projede emeği geçenlere teşekkürleri ile devam etti. Sonrasında çocuklarımızdan şiirler ile devam eden program, hediye sunumları ile son buldu. Programa ilgi oldukça yoğundu.

ADRB olarak, bu içten programa iştirakimize vesile olan projenin ev sahipliğini yapan İstanbul İl Müftülüğü’ne ve Küçükçekmece İlçe Müftümüz Sn. Mustafa Temel’e ve mekâna ulaşımımızı kolaylaştırmak adına servis temin eden Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkürü bir borç biliriz.