08.01.2018

ÇELİKTEPE AYDILAR CAMİİ-GENÇLİK BULUŞMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan Cami-Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında, Kağıthane'deki Aydınlar Camisi'nde sabah namazı kılındı. Kadın-erkek, yaşlı-genç-çocuk yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı etkinliğe, çoğu çocuk ve genç, anne ve babalarıyla geldi. İl Müftümüz Hasan Kamil YILMAZ’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı Hasan GÖÇ ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı KILIÇ, Belediye Başkan yardımcıları, Mülki İdare Amirleri de saf tuttu. Kalabalık dolayısıyla cami içinde yer bulamayan vatandaşlar bahçede namaz kıldı.
Program, Genç hafızların Fetih Suresini okuyarak başladı, daha sonra sabah namazı eda edildi, kısa bir zikirden sonra İlçe Müftümüz Mevlüt HALİLOĞLU, Kağıthane’deki Cami-Gençlik Kolları faaliyetleri ve katılımcılara teşekkürden sonra İl Müftümüz Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Cami-Gençlik Buluşması'na bazen çocukların anne-babalarını, bazen de anne-babaların çocuklarını getirdiğini belirtirken, "Çocukların zorla getirilmesini istemeyiz, tamamen kendi arzu ve isteği ile olması gereken bir şey. O zaman anlam ifade ediyor. Arzusuz ve isteksiz geldiğinde namaz kılmaz, kılsa namazı namaza benzemez. Onun için başta buna biz karşı çıkarız. Biz sadece programı duyuruyoruz." dedi.
Namazın ardından cemaat birbirleri ile kucaklaşırken, etkinlik sonunda cami bahçesindeki vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.