18.07.2018

İLÇE MÜFTÜMÜZ MAHMUT ÇAKIR GÖREVİNE BAŞLADI

Kadıköy İlçe Müftülüğüne atanan Mahmut ÇAKIR kendisini ziyarete gelen din görevlilerine şu hatırlatmalar da bulundu; “Diyanet İşleri Başkanlığı mensubu olarak kanun, tüzük ve genelgelerle düzenlenen görevlerimizin yanında, İslâm dininin de bize yüklediği görevler vardır.
Bizler görevimizi yaparken güler yüz ve alçak gönüllülüğü prensip edinmeliyiz. Başkanlığımızın her kademesinde görev yapan personele halkımız hoca gözü ile bakmakta olup, dini yaşantısını düzenlemekte ve tercihlerde bulunmaktadır. Özellikle müftü, vaiz ve cami görevlilerimiz halk nazarında daha çok dikkat çekmektedir. Bizim konuşmalarımızın, hal ve hareketlerimizin halkımız üzerinde yansımaları olacaktır. O bakımdan çok dikkatli olmalıyız. Yanlışlarımız hem dinimize hem de camiamıza zarar verir ve etkin din görevlisi olma, örnek olma özelliğini kaybederiz.
Diyanet İşleri Başkanlığının mensubu olarak su gibi olmalıyız, her eve, her insana ulaşmalı ve her gönle hitap etmeliyiz. Su fiziki arınmaları sağlar. Bizler gönüllere hitap ederek doğuştan var olan, sonradan kirlenen gönülleri arındırmaya, doğamızda var olan cevheri ortaya çıkarmaya çalışmalıyız.
Bunu yaparken üç şeye önem vermeliyiz.
•    Gönlümüzü,
•    Cebimizi,
•    Evimizi, mümkün olduğu kadar insanlara açmalıyız.
Bunlar Hz. Peygamberimizin hayatında var olan sünneti yaşayıştır. Bizler din görevlisi olarak insanlara ulaşmalıyız demiştim. İnsanları Kur ’an ile tanıştırmak, varsa Kur ’an ile sorunu olanları Kur’an ile barıştırmak vazifemizdir. Sonuç hidayet Allah’a aittir. Bizler peygamberi bir metotla irşat faaliyetlerini sürdürmek zorundayız. O zaman yüce Allah da bize yardım eder. Her kademedeki görevlilerimize hatırlatmalarda bulunarak, görevlerinde başarılar dilerim.