22.02.2018

ŞUBAT AYI İLÇE MÜFTÜLERİ TOPLANTISI İLÇEMİZDE YAPILDI.

İlçe Müftüleri Toplantısı Güngören’de Yapıldı

20/02/2018 Salı günü Güngören Belediyemizin Şehrigül Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri katıldı.

Toplantı öğle yemeği ve öğle namazının ardından İlçemiz Mevlana Camii İmam-Hatibi Kurra Hafız Dursun Kemal AYDINER'in okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. İlçe Müftümüz Yunus BIÇAKCI'nın ev sahibi sıfatıyla selamlama konuşmasının akabinde İl Müftümüz Hasan Kamil YILMAZ toplantı gündemini içeren konuşma yaptı. Gençlik Çalışmaları Yönergesi, Resmi nikah hakkında Başkanlığımızın genelgesi, Bağımlılıkla Mücadele Kurullarının çalışma usul ve esasları, engellilere din hizmeti verilmesi, minare şerefelerindeki kandiller, Ramazan hizmetlerine hazırlık, Camiler ve Din Görevlileri Haftasında yapılacak yarışmalar, mültecilere yapılacak yardımlar, Şehit yakını ve gazilerin hac kayıtları, 8 Mart kadınlar günü faaliyetleri, Camilerde okunan ayet-hadis kitapçıkları, hutbelerde yapılan yaygın dil hataları ile ilgili gündem konuları görüşüldü. Toplantıda 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine dikkat çeken İstanbul Müftüsü YILMAZ, “Her geçen artan imkanlarımız, sorumluluklarımızın da artmış olmasını beraberinde getiriyor. Maddi imkanlarımızın yanı sıra fiziki şartlarımız her geçen gün düzeliyor. Kadro imkanlarımız zenginleşiyor. İstanbul nüfus potansiyeli bakımından Türkiye’nin beşte biri demek. Ekonomik potansiyeli bakımından ise yüzde 50’si demektir. Din ve diyanet hizmetleri bakımından baktığımızda bu konumda değiliz. Bu sadece bizim eksiğimiz veya kusurumuz değil. Bizim hizmet üreterek gelişebileceğimiz alanlardan birisi son yıllarda gündemimize düşmüş olan 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarıdır. 4-6 yaş kursları bizim önümüze çok fazla imkan sunan bir potansiyel. 0-7 yaş insan karakterinin yüzde 80’inin oluştuğu bir çağdır. Demek ki, bu yaşlarda insanlarla buluşabilirseniz onların gönlüne hulul edebilirseniz, en azından istikamet bakımından yön verebilirsiniz. Dolayısıyla bizim müftülüklerimizde 4-6 yaş grubunu çoğaltma ve bereketlendirme gibi bir mecburiyetimiz olduğu aşikardır” dedi.