15.02.2018

Güngören'de Din Gönüllüleri Buluşması

GÜNGÖREN’DE DİN GÖNÜLLÜLERİ BULUŞMASI

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, din gönüllüleri buluşmalarının 11.’sini 13.02.2018 Salı günü Güngören’de görev yapan İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri ile gerçekleştirdi.

Güngören Mevlana Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, İl Müftü Yardımcısı Mustafa YAVUZ, Güngören İlçe Müftüsü Yunus BIÇAKCI ile din gönüllüleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Güngören Müftüsü Yunus BIÇAKCI bir selamlama konuşması yaptı.

İstanbul Müftüsü YILMAZ ise konuşmasında “Din gönüllüsü olarak sadece atanmak değil adanmak gerektiğine dikkat çekerek biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız, Müslüman fertleriz bunlar bizim üst kimliklerimiz ama kurumsal anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın değerli birer mensubuyuz. Dolayısıyla kendisini hizmete adamış insanlarız. Sadece atanmış değil aynı zamanda adanmış insanlar olmaya özen gösteriyoruz.” dedi

YILMAZ konuşmasının devamında “Bütün Müslümanlar gibi dünya ve ahiret mutluğuna talibiz. Bugün Allah rızasını elde etmek adına ne kadar iş yapıyoruz, bunun sorgusunu yaptığımızın farkındayız. Sonuçta sahip olduğunuz bütün nimetlerden sorulacaksınız. Görev yaptığımız hizmet de bir nimettir. Mihrap da, kürsü de, kurs da bir nimettir. Bu nimetlerden insanlara ne kadar fayda sağlayabildik, bunun bilincinde ve şuurunda olan insanlar olma gayretindeyiz.”

“Topyekün insanlığı kucaklayan bir anlayışa sahibiz”  diyen YILMAZ, “Sadece ülkemizdeki insanlardan ya da komşularımızdan değil, topyekün dünyada yaşayan insanlardan sorumlu olduğumuz bilinciyle hareket etmek gibi bir sorumluluğumuz var. “

“Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek” gibi bir bilince sahip olmak gibi bir durumumuz var. Bu yüzden “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” anlayışıyla her dertlinin derdiyle dertlenen bir sosyal sorumluluğumuz var”

“Ne istiyoruz? Neyi hedefliyoruz? Allah’a kul Peygambere ümmet olmak, ülkemizin ve dünyamızın sıkıntılarını gidermek, toplumdaki ahlaki düzeyi yükseltmek, ayrım yapmadan herkese yardımcı olmak, dinimize ve ait olduğumuz kurumumuza hizmet etmek istiyoruz.”

“Şahsi gelişimimizi önemsemeliyiz. Bu ise devam eden bir ibadet hayatı, mutluluk veren bir aile hayatı ve yüksek ahlaki değerler ile mümkündür.”

“Din gönüllüsünün 5 vasfı olmalı: 1- Aşkı ve heyecanı olmalı. 2-İlim ve irfanını daima beslemeli, Kendimizi daima yenilemeliyiz, bol bol okumalar yapmalıyız, unutmayalım, yenilenmeyen yenilir 3- Usul bilgisine sahip olmalı, 4- İlişkilerde kucaklayıcı olmalı, yatay ilişkilerde laubaliliğe kaçmayan samimiyet, dikey ilişkilerde resmiyete kaçmayan ciddiyet olmalı 5- Özgüven sahibi olmalıyız.”

“Vaaz ve hutbede İstanbul lehçesini kullanmaya dikkat etmeliyiz. Hutbeye önceden hazırlanarak, emek vererek, çalışarak çıkmalıyız, kendi çevremizle kalmamalı farklı çevrelere ve kesimlere de dinimizin mesajını ulaştıracak vasıtalar bulmalıyız. 3 S önemli: Samimiyet, Sevgi ve Saygı. 3 Z ihmal edilmemeli: Ziyaret, Ziyafet ve Zarafet.” dedi.

İlçe Müftüsü Yunus BIÇAKCI’nın konferansı için teşekkür buketi takdim ettiği Prof Dr Hasan Kamil  YILMAZ’ın, tüm personelle musafaha yapmasının ardından program tamamlandı.