05.02.2020

Gaziosmanpaşa İlçe Müftülüğü ve G.O.Paşa Din Görevlileri Derneği ile birlikte “Ümmetin Yetimi İdlib’e İnsani Yardım” sloganı ile başlatılan yardım kampanyası kapsamında, ihtiyaç malzemelerini taşıyan Beş tır, dualarla sınır bölgelerine uğurlandı.

Gaziosmanpaşa İlçe Müftülüğü ve G.O.Paşa Din Görevlileri Derneği  ile birlikte “Ümmetin Yetimi İdlib’e İnsani Yardım” sloganı ile başlatılan yardım kampanyası kapsamında, ihtiyaç malzemelerini taşıyan  Beş tır, dualarla sınır bölgelerine uğurlandı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Osman ŞEN, Bizler ülke insanı olarak acıların, sıkıntıların ve problemlerin olduğu dönemlerde ihtiyaç sahiplerine acil olarak her türlü yardıma koşan bir milletiz. Bu nedenle geçmişte olduğu gibi bugünde İdlib’ de yerinden yurdundan edilip Türkiye sınırına göç etmek zorunda kalan kardeşlerimize battaniye, çadır, hasır, un, gibi acil insani yardım malzemelerinden oluşan Beş tır malzemeyi hazırladık ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olmanın bugün sevincini ve gururunu yaşamaktayız diyerek, sözlerine devam eden İlçe Müftüsü Osman ŞEN, bu kampanyada emeği geçen din görevlilerimize ve göstermiş olduğu duyarlılıklarından dolayı hayırsever Gaziosmanpaşa halkına teşekkür ederim dedi.

İlçe Müftüsü Osman ŞEN, Elazığ ve Malatya depremine değinerek “Türkiye Diyanet Vakfı (TDV)’ nın Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” sloganı ile başlatmış olduğu yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlarımız BAĞIŞ yaz 5601’e sms göndererek 10 TL bağışta bulunabilirler diyerek bilgilendirdi ve depremde vefat eden kardeşlerimize Allah (c.c)’ u rahmet eylesin yakınlarına sabırlar ihsan eylesin, bizler din görevlileri olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimize her zaman elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız dedi.

Yine aynı gün içerisinde, Karadeniz Merkez Camii önünden ikindi namazından sonra iki tır un daha dualarla uğurlanırken, cami cemaatinden olan bir Suriyeli vatandaş, yardımlarından dolayı, ülkemiz ve milletimiz için teşekkürlerini dile getirip, dualarda bulununca duygu dolu anlarda yaşandı.

Düzenlenen programa, İlçe Müftüsü Osman ŞEN’ in yanı sıra, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Harun NAMLI, İlçe Müftülük Murakıbı Yasin GÜNGÖR, G.O.Paşa Din Görevlileri Dernek Başkanı Bekir ALSANCAK, ilçemizde görev yapan Din Görevlilerimiz, basın mensupları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Tören sonrası, İlçe Müftüsü Osman ŞEN’ in yapmış olduğu dualar ile tırlar sınır bölgelerine uğurlandı.