17.10.2018

2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası

2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlandı. Hafta kapsamında Müftülüğümüz tarafından bir dizi ziyaretler ve faaliyetler gerçekleştirildi. Bu kapsamda Din Görevlilerimize yönelik GOP Kültür Merkezi Konferans Salonunda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Ahmet KOÇ’ un katılımıyla bir konferans düzenlendi. Açılış konuşmasını İlçe Müftümüz Sayın Osman ŞEN yaptı. Misafir konuşmacı Sayın KOÇ, ‘’Din Hizmetine Adanmış Ömürler’’ temasını işleyerek bu yola ömrünü adayanlardan oluşan bir VTR’ de izletti. Din Hizmetine ömrünü adayanların ortak özelliklerinden bahseden konuşmacı; sabır, güvenilirlik, uzmanlık, samimiyet ve zarafetin önemine vurgu yaptı. Geçmişten bu günlere nasıl gelindiğini örnek şahsiyetlerin veciz sözlerine yer vererek anlattı. Bunlardan, ‘’Yarın Yevmi mahşerde bu siyahlıklar senin için nur olacak ve sana şehadet edecektir evlat’’ diyen Abdullah AZMİ Hocanın; ‘’Bir talebenin yetişmesi için bin münafığın kahrını çekerim’’ diyen Hacıveyiszade Mustafa Efendinin; Gönenli Mehmet Hoca Efendinin, Hafız Hasan Hoca Efendinin, Hasan ŞİMŞEK Hoca Efendinin vb. örnek şahsiyetlerin hayatlarının çok iyi anlaşılması gerektiğini hatırlattı. Katılımcılar açısından çok verimli ve faydalı bir Konferans olup memnuniyetler dile getirildi.

Haftanın önemine binaen bir takım ziyaretler de gerçekleştirildi. Müftülüğümüz Şube Müdürü Ahmet POSTAL, İlçe Vaizi Tayyip TÜZ ve GOP Din Görevlileri Dernek Başkanı Bekir ALSANCAK, Fevzi Çakmak İ.O. Müdürü Yunus HAYAL ziyaret edildi. Okul Müdürü HAYAL, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek teşekkürlerini iletti. Görevlilerimiz Okul ziyaretinin ardından İlçemiz esnaflarından Ersal Nalburiyenin sahibi Süleyman ERSAL Bey'i ziyaret ederek haftanın önemine dair değerlendirmeler yapıldı. Günün sonunda Özel Asya Hastanesi Müdürü Ömer EROL ziyaret edilerek samimi bir ortam oluştu ve karşılıklı memnuniyetler dile getirildi.

Haftanın ikinci gününde bayanlara yönelik, İlçemiz Muharrem Camii Kız Kur'an Kursunda, Merkez Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Sevim ÇÖLOĞLU tarafından ''İslama Adanmış Ömürler'' konulu seminer yapıldı.

Haftanın üçüncü günü, İlçe Müftümüz Sayın Osman ŞEN, Şube Müdürü Ahmet POSTAL, Diyanetsen İlçe Başkanı Faruk AĞIRMAN ve GOP Din Görevlileri Dernek Başkanı Bekir ALSANCAK, Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) 2. Başkanı Sayın Bekir AYDIN Bey’i ziyaret ettiler. Camilerimizin yeri ve din görevlilerinin önemi vurgulanarak, ekonomik ve ticari hayattaki iş  ahlakı üzerine önemli hatırlatmalar da bulunuldu.

Son olarak İlçemiz Taşköprü Mimarsinan Camiinde, vefat eden din gönüllüsü hocalarımızın ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif okundu ve diğer Camilerimizde okunan tüm hatimlerin duası da toplu olarak yapılarak etkinliklere son verildi.