10.06.2016

Müftülüğümüz

İslâm Dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere; 633 Sayılı kanunla Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur.

İl ve ilçelerde bu görevlerin yerine getirilmesinde Diyanet İşleri Başkanlığını temsil etmek üzere İl ve İlçe Müftülükleri bulunur.

İl ve İlçe Müftüleri bölgelerindeki din hizmetlerini, dini müesseseleri yönetir ve din görevlilerinin hizmetlerini düzenleyip kontrol eder.

Gaziosmanpaşa Müftülüğü olarak biz de Başkanlığımızın kuruluş amaçları doğrultusunda bu hizmetleri yürütmeye gayret ediyoruz.

İlçede yürütülen hizmetlerin ilçemiz ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda, ancak diğer kurum ve kuruluşlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürütülmesi büyük önem arz etmektedir.

Müftülük Hizmet Binamızın Mülkiyeti Gaziosmanpaşa Belediyesine ait olup, içerisinde;

1 Makam odası
 1 Sekreter Odası