16.08.2017

Ağustos Ayı İlçe Müftüler Toplanyısı Fatihte Yapıldı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kurban Bayramı ve vekaletle kurban kesiminin gündeme geldiği ilçe müftüleri toplantısına katıldı.

Toplantıda öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önemine vurgu yaparak başlayan İstanbul Müftüsü Yılmaz, vekaletle kurban kesimi yapan Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgi vererek, şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanımız 275 bin vekaletle kurban hedefi koymuş durumda. Geçen sene 240 bin gibi bir rakama ulaşılmıştı. Son yıllarda halkımızın Türkiye Diyanet Vakfı’na kurban konusunda yüksek bir teveccühü oluştu. Bu FETÖ olayının ortaya çıkmasından sonraki süreçte ciddi manada ivme kazandı. Hakikaten müftülerimiz ve görevlilerimiz sayının artması için iyi bir çaba sergilediler, bu işin ehemmiyetine inandılar ve camilerindeki cemaatlerini ikna ettiler. İkincisi de tabi, bir boşluk oluştu. O boşluğu da dolduracak en iyi kurum, yarı resmi bir kuruluş olan Türkiye Diyanet Vakfı’dır. Kurban meselesi son yıllarda iyi bir noktaya geldi. Daha da iyi bir noktaya gelmesi lazım.”

Türkiye’de 2 milyon civarında kurban kesildiğini ve geçen yıl TDV aracılığıyla 240 bin kişiye ulaşıldığına dikkat çeken İstanbul Müftüsü Yılmaz, şöyle konuştu:
Sovyetler’de 70 yıl boyunca kurban kesmek yasaklanmış ve insanlar kurban ibadetini unutmuşlar. 27 yıldan beri dağılan Sovyet Cumhuriyetleri’nde kurban ibadetinin yeniden başlamasıyla ilgili verilen işaretler çok ümit verici değil. 2 milyon kurbanın büyük bir kısmını insanlar kendileri kesiyor. Ama kesilmiyorsa kötü. Bizim ülkemizde kurban aynı zamanda hasat mevsimi demektir. Kurbanın bir de sosyolojik arka planı var. Toplumun dini, ekonomik, manevi hayatına anlamlı ve önemli bir katkısı var. Dolayısıyla kurban ibadetine yoğunlaşmamız gerekiyor.”