20.02.2017

BUHARİ ŞERİF HATİM GELENEĞİ FATİH TE CANLANIYOR

Fatih Müftülüğümüzün organizasyonu ile Osmanlıdan günümüze Kadim gelenceğimizin güzel bir adeti olan Kur'an-ı Kerimden sonra en değerli kaynaklardan biri olarak kabul edilen Sahihi Buhari Hadis kitabının tamamının okunması 19.02.2017 Pazar günü Fatih Hürrem Çavuş Camiinde yapıldı. Fatih Müftülümüze bağlı Camilerde görev yapan din gönüllüerimizin ve cami cemaatimizin katılımıyla cüzler halinde dağıtılan Sahihi Buhari kitabı yatsı namazına kadar cami içersinde okunarak hatm edildi. Program kılınan yatsı namazı akabinde yapılan dua ile sona erdi. Fatih Müftüsü İrfan ÜSTÜNDAĞ hocamız yaptığı konuşmasında bu kadim geleneğin Fatih İlçemizde yeniden canlandırılıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu, bu geleneğin devam ettirileceğini ifade ederek, katılımlarından dolayı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr.Yüksel Salman hocamıza, Musafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman ŞAHİN hocamıza, din gönüllülerimize ve cami cemaatine teşekkür etti.