21.05.2017

BUHARİ HATİMLERİNİN 2.Sİ NİŞANCA MEHMET PAŞA CAMİİNDE YAPILDI

Müftülüğümüzün tertip ettiği Buhârî-i Şerif hatimlerinin ikincisi, 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü Fatih Nişancı Mehmet Paşa Camiinde icra edildi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda ilk önce; İkindi namazı sonrası Sahih-i Buhârî cüzleri okunmaya başlandı. 70 cüze ayrılmış olan eser, yaklaşık 2 saat içerisinde tamamlandı. Akabeninde  Nişancı Mehmet Paşa Camii tarafından katılımcılara yemek ikramı oldu. Yemeğin ardından akşam namazının kılınmasıyla birlikte İlçe müftümüz Vehap Kapıcıoğlu hocamız bir konuşma yaptı. Müftümüz konuşmasında, hadislerin öneminden ve sünnetin yaşanmasının gereğinden bahsetti. Müftümüzün peşinden Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hadis hocalarından Doç. Dr. Halil İbrahim Kutlay hocamız Sahih-i Buhâri hakkında bilgiler verip, tarihte icra edilen Buhari hatimlerinden bahsetti. Konuşmaların ardından, Buhârî-i Şerif hatmi duası ile program sona erdi.