​T.C. EYÜP KAYMAKAMLIĞI

İş Telefonu: 0212 544 44 16
E-posta: muammerayan53@gmail.com

ÖZGEÇMİŞ

1953 Yılında Samsun-Terme ilçesinde doğdu.
1968 Yılında İlk ÖğreniminiSamsun-Çarşamba’da tamamladı.
1973 yılında Çorum İmam-Hatip Okulundan,
1978 Haziran’da İzmir Yüksek İslâm Enstitüsü’nden mezun oldu.
1979 yılında ilk Müftülük görevine Ağrı-Tutak ilçe Müftüsü olarak başladı.
1982 de İzmir-Aliağa ilçe Müftülüğüneatandı.
1983 de Almanya Hannover-Hameln Türk İşçileri Derneği Din görevliliği,
1985-1988 yılları arasında Almanya-Nürnberg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği Sosyal Yardımcılığı,
1988/1989 arasında (6 ay) Zonguldak Merkez Vaizliği,
1989-1997 yılları arasında Konya-Selçuklu İlçe Müftülüğü,
1998-2002 yılları arasında Almanya-Münster Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği,
2002 Yılında (8 ay) Konya Merkez Vaizliği,
2002 de atandığı Antalya İl Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
2011 Yılında İstanbul Eyüp İlçe Müftülüğü görevine atanan Dr. Muammer AYAN, evli ve iki çocuk babası olup, Arapça ve Almanca bilmektedir.
Yüksek Lisans ve Doktora Bilgileri:
1995 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “İslâm Hukukunda Boşama Yetkisi” adlı teziyle yüksek lisans yaptı.
2003 Yılında aynı Enstitüde “Günümüzde İslâm Hukukçularının İhtilaflarından Faydalanma” konulu teziyle doktora çalışmasını tamamladı.

Diğer Bazı İlmi Çalışmaları:
Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü:
1- “Kitle İletişim Araçlarındaki Yarışmalar” Yüksek Lisans Semineri
2- “İslam Hukuku Sahasında Günümüzde İctihad, Doktora Semineri
3- “Sadruuşerî’aes-Sânî Ubeydullah b. Mes’ûd Hayatı Eserleri ve en-Nukâye Adlı Eseri” Doktora Semineri II.
4- “İslam Hukukunda Boşama Yetkisi” Basılmaya hazırlanmaktadır.
5- “Günümüzde İslam Hukukçularının İhtilaflarından Faydalanma” Basılmaya hazırlanmaktadır.
Müftülük Hizmetleri:
Yurtdışı:
1- Antalya ile kardeş şehir olan Prizren -Ortakol bölgesinde  “Antalya Camii” adıyla bir caminin inşası ve ibadete açılmasına öncülük edilmesi,
2- Batı Afrika Ülkesi Mali’nin Başkenti ve Eyüp ilçemiz ile kardeş şehir olan Bamako’da “İstanbul – Eyüp Sultan” Camii’nin inşasının bitirilerek, 6 Aralık 2013 de ibadete açılması,
3- Bamako’da Mali Yüksek İslam Konseyinin hizmetleri için 2500 Metrekare ve 4 katlıidare binasının ihale sürecinin nihayete erdirilmesi ve temel atma sürecinin hazırlanması.
4- Bulgaristan’ın Niğbolu şehrinde %35’i yapılmış“Niğbolu” Camii’nin tamamlanarak, 17 Ekim 2016 da ibadete açılması.
Yurtiçi:
1- Okul Camii Buluşmaları,
2- Okullarda Değerler Eğitimi,
3- Meslek Dersi Öğretmenleri ile Tefsir Dersleri,
4- Sabah Namazı Buluşmaları,
5- ADRB hizmetleri ve benzeri diğer irşat hizmetleri,
6- Türkiye Diyanet Vakfı ile yürütülen diğer hizmetler.