07.07.2021

İlçe Müftümüz

Basri BEKTAŞ
Eyüpsultan İlçe Müftüsü

1968 Yılında Ordu/Korgan İlçenin Çayıralan Köyünde doğdu. İlkokulu ve ilk dini tahsilini köyünde aldı. İmam Hatip Okuluna Tokat Niksar’da başladı. 1989 da İstanbul İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. İstanbul'un çeşitli semtlerinde ve Ordunun Korgan ilçesinde vekil ve fahri İmam Hatiplik ve Kuran Kursu hocalıkları görevlerinde bulundu. 1992 de Şırnak İli Silopi İlçesinde İmam Hatip olarak Resmi görevine başladı.  Sırasıyla Samsun Bafra, Samsun Merkez Köylerinde İmam-Hatiplik görevlerinde bulundu. 1995 yılında Samsun Ondokuz Mayıs İlahiyat Fakültesini kazanıp 2001 yılında mezun oldu. Konya Selçuk Eğitim Merkezinde ihtisas yaptıktan sonra Sinop İli Boyabat İlçesine Vaiz olarak atandı. Üç yıllık Vaizlik görevinin akabinde 2006 da Erzincan’ın Kemaliye İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Ayancık Müftülüğü,Tosya Müftülüğü, Perşembe Müftülüğü görevlerinde bulundu. Halen İstanbul Eyüpsultan Müftüsü olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kitapları:

1. İmamlar Dirilirse” (Mesleğe yönelik bir kitaptır.(Koyu Kitap yayını)
  2.  “El Esarul Merfua Fil Ahbaril Mevdua” adlı eserin tercümesi, Abdul Hay el-Leknevi’ye ait (Matbu Değildir.)
  3. El Kelime” ismiyle çıkacak olan Sarf Nahiv Gramer çalışması, (Matbu Değil)
  4. İftiranın Faturası” (Gülhane yayınları (Ensar)
  5. Sözün Esareti (Sözde sihir vardır)” ismiyle özgün bir çalışması.( Gülhane yayınları (Ensar)

(Bunların yanında özel çalışmaları radyo televizyon programlamaları gazete ve dergilerde yayınlanmış yazıları mevcuttur.