09.09.2016

Afganistanlı Hocalar Eyüp Sultan’ı Ziyaret Etti

Bir süredir Diyanet İşleri Başkanlığının davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Afganistanlı hocalar, Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’ndeki eğitimlerinin ardından İstanbul’a geldiler. İstanbul’daki dini kurum ve kuruluşları ziyaret edip bilgi alan Dr. Hayatullah Atid başkanlığındaki heyet Eyüp Sultan ziyaretinden sonra Eyüp Müftülüğümüzün misafiri oldu.

Türkiye’de bulunmaktan ve buradaki dini hayatı tanımaktan memnun olduklarını ifade eden heyet, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN’a teşekkür etti. Heyete İlçe Müftümüz tarafından 15 Temmuz darbe girişimi konusunda bilgiler verildi.

Heyet darbe girişiminin başarısız oluşundan duydukları memnuniyeti, bunu sağlayan yöneticilere ve halka olan hayranlıklarını da dile getirdi.

Eyüp Müftüsü Dr. Muammer AYAN da heyete ziyaretlerinden ve dile getirdikleri duygu ve düşüncelerinden dolayı teşekkür etti.

Müftü Ayan, daha sonra heyete İstanbul ve Türkiye’deki dini yapılanma, dini hayat, camilerin yönetimi, irşat ve din eğitimi faaliyetleri hakkında bilgi verdi.