24.08.2017

İlçe Müftümüz Sayın Dr. Muammer AYAN İçin Veda Yemeği Düzenlendi.

İlçe Müftümüz Dr. Muammer AYAN’ın, Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne Yardımcı Doçent olarak atanması nedeniyle 23.08.2017 Çarşamba günü, İlçe Müftülüğü tarafından diğer kamu kurumlarının da davet edildiği veda yemeği düzenlendi. Davete; İstanbul İl Müftüsü Sayın Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Eyüp İlçe Müftülüğü personelleri, İlçemizde bulunan daire amirleri, vakıf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek başkanları  ve diğer misafirler katıldı.

Programda İl Müftümüz Sayın Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ ile İlçe Müftümüz Dr. Muammer AYAN konuşma yaptı. Konuşmalarının ardından; İl Müftümüz, İlçe Müftülüğü personelleri ve daire amirleri tarafından İlçe Müftümüz Dr. Muammer AYAN’ın İlçemizden ayrılmasından üzüntü duyduklarını ancak yeni görevi nedeniyle de mutlu olduklarını dile getirerek,  başarı dilekleri ile hediye takdim ettiler.

Çok kıymetli İlçe Müftümüz Sayın Dr. Muammer AYAN için, ayrılışından dolayı duyduğumuz üzüntüyü belirterek Yüce Allah’tan öncelikle;  rıza, sağlık, huzur dileklerimizi niyaz eder, atanmış olduğu Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yardımcı Doçent'lik görevinde başarılar dileriz.

Dr. Muammer AYAN Kimdir?

07.05.1953 tarihinde Samsun-Terme ilçesinde doğdu. İlk Öğrenimini 1968 de Çarşamba’da tamamladı.
1973 yılında Çorum İmam-Hatip Okulundan, Haziran 1978 de İzmir Yüksek İslâm Enstitüsü’nden mezun oldu.
Ağrı-Tutak, İzmir-Aliağa İlçe Müftülüğü görevlerinde bulunduktan sonra, 1985-1988 yılları arasında Almanya-Nürnberg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği Sosyal Yardımcılığı yaptı. 1988/1989 arasında Zonguldak merkez vaizliği, 1989-1997 yılları arasında Konya-Selçuklu İlçe Müftülüğü yaptı, 1988/2002 arasında Almanya-Münster Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği görevlerinde bulundu.

1995 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “İslâm Hukukunda Boşama Yetkisi” adlı teziyle yüksek lisansını tamamladıktan sonra, 2003 yılında aynı enstitüde “Günümüzde İslâm Hukukçularının İhtilaflarından Faydalanma” konulu teziyle doktor oldu.

2002 Yılında 8 ay Konya merkez Vâizi olarak görev yaptı. 1 Kasım 2002 de atandığı Antalya İl Müftü Yardımcılığı görevine devam etmekte iken, 31 Ekim 2011 tarihinde İstanbul Eyüp İlçe Müftülüğü görevine atanan Dr. Muammer AYAN, evli ve iki çocuk babası olup, Arapça ve Almanca bilmektedir.