10.02.2020

Talatpaşa Mahallesi İmam-ı Azam Camii Ensar-Muhacir Kardeşliği Programı

08 Şubat 2020 Cumartesi günü Esenyurt Müftülüğümüz'e bağlı Talat Paşa İmamı Azam Camii’nde ikindi namazından sonra” ENSAR MUHACİR KARDEŞLİĞİ’’ isimli  buluşma programı gerçekleştirdik.

Akevler, Talatpaşa, Fatih ve Üçevler Mahallelerinde  ikamet etmekte olan ve çoğunluğunu Suriye’li mülteci kardeşlerimizin  oluşturduğu programımız saat 17:00'de başladı.
Program, Cami İmam Hatibi Eyyüp DOĞAN Hocamız'in sunum ve selamlama konuşmasıyla başladı.

Akabinde Suriye’li Muhammed Süleyman Hoca Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.
Daha Sonra Esenyurt Müftülüğümüz adına Vaiz Bünyamin AKGÜL Hocamız; Muhacir ve Ensar kavramları, Kardeşliğimiz, Kültürel uyum içinde yaşayabilmemiz konulu konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Mülteci kardeşlerimizden  Şeyh Abdurrahman HARSE Hoca, Ülkemiz halkına, ‘’Bize göstermiş olduğunuz ev sahipliği, kardeşlik adına bize sahip çıktığınız için Allah Türk milletinin her daim yar ve yardımcısı olsun..’’ diyerek teşekkürlerini sundular.

Daha sonra Arapça-Türkçe ilahiler ve kasideler söylendi.

Konuşmalarını yapmak üzere Şeyh Muhammed HATIR Hoca  cemaate hitaben : ‘‘tarih sayfalarında Türk Milleti'nin yardımseverliği ve bugün de dünyada mağdurun, mazlumun yanında olan bu millete teşekkür , minnet ve vefa borçluyuz’’ dedi.

Son olarak Cami İmam Hatibi Eyyüp DOĞAN , tüm katılımcılara teşekkür etti. Programımız çeşitli ikramlarla  son buldu.