07.10.2019

Sabah Namazı Buluşması ve Ağaç Dikimi

Esenyurt İlçesi Hz. İbrahim Camii’nde İlçe Müftümüz Abdulsamet Erkul, daire personeli ve din görevlilerinin katılımıyla sabah namazı buluşması yapıldı.
Müezzin Rıdvan KULAÇ ve Muhittin KÜÇÜK tarafından okunan çift ezanın ardından, yine aynı görevliler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve kaside okundu. Kılınan namazın ardından İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul “Cami ve Hayat” konulu sohbet yaptı. Sohbetinde cami ve hayatın iç içe olduğunu, caminin şehrin merkezinde olduğu gibi, mümin kulun kalbinin merkezinde de yer alması gerektiğini vurguladı.
Ayrıca "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla yaptığı konuşmasında Hz. Peygamber’in "Kıyametin kopacağını bilsen elinde fidan varsa onu dik"  sözünü hatırlatarak Hz. İbrahim Camii bahçesinde cemaatle birlikte fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.
Program sonunda cami cemaatine çorba ikramı yapıldı.