10.05.2017

500 Öğrenci Umre Yolunda

2017 Yılı Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında; İlçemiz Müftülüğü, Esenyurt Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği ile İlçemizdeki liselerde eğitim öğretim gören öğrenciler arasında 100 ayet 100 hadis ezberleme yarışmasında başarılı olan 575 öğrencimiz 10 günlük umre programı ile ödüllendirilerek, Diyanet İşleri Başkanlığımız organizasyonu ile Umreye gidişleri için 08.05.2017 tarihinde Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde bir uğurlama programı tertip edildi.

Programda İl Müftümüz Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, İlçe Kaymakamımız Ekrem İNCİ, Belediye Başkanımız Nacmi KADIOĞLU ile Sivil Toplum Kuruluşları adına İlim Yayma Vakfı Başkanı tarafından Umreye gidecek öğrenci ve velilerine yönelik konuşma yapıldı ve öğrencilerin çantaları dağıtıldı.

Umre uğurlama heyeti bu programın ardından aynı gün saat 16:30'da Cumhuriyet meydanında İlçe Müftülüğümüzce düzenlenen Kutlu Doğum Kermes Çadırını ziyaret etti. Programa Sivil Toplum Kuruluşları ile halkın yoğun katılımı olduğu gözlendi.

09.05.2017 tarinde de sabah saat 09:30'da İlçe Müftümüz Dr. Mehmet MÜFTÜOĞLU Kafile Başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, Okul Müdürleri ve Öğretmenleri ile birlikte Umre Kafilesi yola çıktı.