26.04.2017

ATIŞALANI MİMAR SİNAN CAMİ KUTLU DOĞUM PROGRAMI

Gönül gözü görmeyen can gözünü neylesin

Dünyada dönmeyen dil mahşerde ne söylesin

Mevla bütün beşeri ümmetinden eylesin

Sancağının altında Ya Hazreti Muhammed

26.04.2017 Çarşamba günü Atışalanı Mimar Sinan Cami konferans salonunda İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ömer ERDEN Hocamızın, Esenler Müftüsü Halil ŞEKERCİ Hocamızın, Esenler Müftülüğü personelinin katılımı ve halkımızın teşrifleri ile kutlu doğum programı tertip edilmiştir.

Atışalanı Mimar Sinan Camiinde öğle namazından önce İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlarımızın katılımıyla Kur’an Ziyafeti, Mevlidi Şerif ve Hatim duaları irad edilmiştir. Namazın ardından camimizin konferans salonunda İl Müftü Yardımcımız Ömer ERDEN Hocamız “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı konferans konuşmasıyla halkımızı Hz. Peygamber Efendimizi (s.a) tanıma anlama noktasında aydınlatmıştır.

Konuşması özetle şudur:  “Güven duygusu insanın yaratılışıyla var olan en temel ihtiyaçlarındandır. Yaratıcımız, Hz. Peygamber vasıtasıyla gönderdiği Kitabımızı “Hayat Rehberi Ve Güven Kaynağı” olarak nitelemiştir. İnsanlık bu Kitabın içerdiği ferdî, içtimaî ve ahlakî unsurlara bağlı kaldığı müddetçe huzur ve güven ortamında yaşayabilir. Kur’an-ı Kerimi hayatında tatbik eden Hz. Peygamber de fiiliyatı ve sözleriyle ümmetine bu noktada en güzel örnekleri vermiştir. O’nun ahlakı, hayatın her alanındaki dürüstlüğü, doğruluğu, adaleti ve diğerkamlığı toplumda güvenin oluşmasında en önemli esaslar olmuştur.  Güven; İslam’ın 23 yıl gibi kısa sürede Arabistan yarım adasında büyümesinin en büyük neticesidir. Güven duygusu toplumda paylaşama ve dayanışmanın, birlik ve beraberliğin temelini oluşturmaktadır.”

İl müftü yardımcımız Ömer ERDEN bu minvalde konuşmasını tamamlamıştır.

Halkımız kadınıyla erkeğiyle programa büyük ilgi ve alaka göstermiştir. Konferans sonrası Atışalanı Mimar Sinan Cami İmam-Hatibi Kadir Horay, Müezzin Kayyım Dursun GÜMÜŞ, Cami dernek başkanı ve üyelerinin destek ve katkılarıyla halkımıza yemek ikramında bulunulmuş, halkımızla hasbihal yapılarak programımız tamamlanmıştır.

Esenler müftülüğü personeli olarak İl müftü yardımcısı Ömer ERDEN Bey’e, Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Kadir Horay hocamıza, Müezzin Kayyım Dursun Gümüş hocamıza ve orada bulunun değerli halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Rabbim hayırlı amellerde bir araya gelmeyi her daim bizlere nasip eylesin…