13.03.2017

08 Mart Dünya Kadınlar Günü (Vahiy ve Sünnet Işığında Kadın)

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

“Sizin En Hayırlınız Kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır.”

“Cennet Annelerin Ayakları Altındadır.”

Hz. Muhammed (s.a)

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile Muhammediye Camii İlim ve İrfan Vakfında kadınlarımıza yönelik “Vahiy ve Sünnet Işığında Kadın” konulu program düzenlenmiştir. Program Bilal-i Habeşi Camii Müezzin Kayyım-ı Sezai KIZILKAYA’nın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlamış olup ardından Esenler Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Ümit AKKAYA tarafından konferans verilmiştir. Konferansımıza ilgi gösteren kadınlarımıza teşekkür ederiz.

İnsanlığın var olduğu günden itibaren konumu şahsiyeti tartışma konusu olan kadın İslam’ın yeryüzünü aydınlatması ve Hz. Peygamber’in (s.a) uygulamaları neticesinde hak ettiği konuma ve şahsiyete kavuşmuştur.

Asırlardır sömürülen, ruhunun varlığı tartışılan, diri diri toprağa gömülen, şeytanın kapısı ve silahı olarak görülen kadın; İslam dini ile, erkeğe eş, çocuğuna anne, toplumda ise saygın bir yeri olmuştur.

Tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü tebrik eder; yaşamış olduğu aile ve toplum içerisinde huzurlu mutlu yarınlar dileriz.