05.12.2017

Mevlid Kandili Konferansı

Mevlid Kandili münasebetiyle 30 Kasım 2017 Perşembe Günü İlçemiz Kadir TOPBAŞ Kültür Merkezinde "Mevlid-i Nebi" konulu program yapıldı. Program Atışalanı Merkez Camii İmam-Hatibi Baki ÖZDEMİR’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftüsü Halil ŞEKERCİ’nin kısaca Mevlid Kandilinin anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ tarafından konferans verildi.

Prof. Dr. Yılmaz, Kur'an-ı Kerim'e göre Hazreti Muhammed'in bir diğer vasfının rahmet olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kur'an'da 'Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik' ayeti vardır. Peygamber Efendimiz bir rahmet ve merhamet elçisidir. Kız çocuklarını diri diri gömen, kadınlara kötü muamelede bulunan, köleleri insan olarak görmeyen o vahşi kabilelere insaniyeti, rahmet ve merhamet ölçülerinde öğreten bir peygamberdi. Yine yüce kitabımıza göre Peygamberimiz 'üsve-i hasene' yani örnek bir şahsiyettir. Bir başka örnek de Hazreti Muhammed'in güzel bir ahlak üzerine olduğunu görürüz. Yine kitabı kerimimizde Peygamberimiz vahiyle bilgilendirildiği için bize neyi verirse almamız, neyden bizi sakındırırsa ondan sakınmamız gereken bir insan olduğu belirtiliyor."

Hazreti Muhammed'in ticaret ve yapılan işlerde kul hakkının önemine dikkati çektiğini belirterek, "Siz kendiniz o işte çalışıyor olsanız, o işten ne kadar ücret almayı düşünürseniz, çalıştırdığınız işçiye ya da ustaya da aynı ücreti verin' demiştir. Dünya tarihinde henüz bu noktaya gelinmemiştir." dedi.

Konferans sonunda, Esenler Belediyesi tarafından Müftü YILMAZ'a Fuzuli'nin Peygamber Efendimiz'i öven 32 beyitlik Su Kasidesi'nin, her beytinin ebru ile tasvir edildiği eseri hediye edildi.