21.09.2017

2017 Ahilik Haftası Programı

18-24 Eylül Ahilik haftası münasebetiyle, İlçe Müftülüğümüz tarafından Esenler Kaymakamlığı konferans salonunda program yapıldı. Program Bilal-i Habeşi Camii İmam-Hatibi Hifzullah DOĞRU hocamızın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa Esenler Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Medi DAŞ, Esenler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü ŞAHİN ve vatandaşlarımız katıldı.

Günün anlam ve önemine binaen Esenler Esnaf Odası Başkanı Şükrü ŞAHİN açılış konuşması yaptı. Ahilik teşkilatı hakkında bilgiler verdi, kurucusu, kuruluş amacı, ahilik teşkilatının kurallarından ve yükümlülüklerinden bahsetti.

Ardından İlçe Müftümüz Halil ŞEKERCİ Ahilik Teşkilatı hakkında yaptığı konuşmada, Ahilik kurallarının aynı zamanda Kur’an-ı Kerimin öğretileri olduğundan bahseden hocamız, esnaflığın beraberinde getirdiği yükümlülüklerden, dürüst olmanın, hile yapmamanın, helal kazanç elde etmenin öneminden bahsetti. Program hocamızın davetlilere teşekkür etmesiyle son buldu.