17.07.2019

Amerika’lı Profesör Michael İslam’la Şereflendi

Evlilik sebebiyle Türkiye’de bulunan Amerika’lı Tıp Profesörü Michael Thomas HEMANN Müftülüğümüze müracaat ederek Müslüman olmak istediğini belirtti. 17 Temmuz 2019 Çarşamba günü saat 16.00'da müftülüğümüzde yapılan ihtida merasiminde Müftümüz Aydın YIĞMAN ve şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Michael uzun süredir İslam’ı incelediğini internet ortamında Kur’an-ı Kerim’i okuduğunu ve bu kararı kendi isteğiyle aldığını söyledi. Mutluluğunu ifade eden Michael’a Müftümüz Aydın YIĞMAN İslam hakkında bilgiler sundu. Oldukça sıcak geçen ihtida merasiminin sonunda Müftümüz, Michael’a ihtida belgesinin yanında İngilizce Kur’an-ı Kerim ve ve İslam'ı anlatan İngilizce kitaplar hediye etti.